Ga naar de inhoud
Home / Berichten / Kleuren leren

Kleuren leren

In dit leerzame kinderfilmpje leren de peuters de kleuren kennen. Aan het begin worden alle kleuren genoemd. Daarna wordt er per kleur een lijstje met objecten getoond die dezelfde kleur hebben. Hierdoor ontstaat het besef van kleur.

Peuters en kleuters kunnen de kleuren van objecten gaan herkennen. In hun hersenen leggen ze de link tussen de kleur en het object. Door middel van herhaling wordt dit nog verder gestimuleerd. Aan het einde van het filmpje is er een korte oefening om de geleerde kleuren in de praktijk te oefenen.

Effectief filmpje om van te leren

Inmiddels is het filmpje al meer dan 1.6 miljoen keer bekeken op YouTube. Heel veel peuters en kleuters hebben er van geleerd! We hebben foto’s en video’s mogen ontvangen van kinderen die de kleuren meeroepen. Prachtig om te zien dat de kinderen het zo leuk vinden en dat het zo veel effect heeft.

Ervaring delen?

Heb jij ook een leuke foto of video van jouw kind die kijkt naar een Kennis Kids filmpje? En wil je deze graag delen? Stuur dan een berichtje via de contact-pagina of op onze Facebook pagina. Wanneer je een berichtje op Facebook, Twitter, Instagram, etc hebt aangemaakt, dan zou je ons ook kunnen taggen. Leuke berichten worden altijd door ons geliked en gedeeld. We vinden het heel leuk om te zien!

Over Kennis Kids

Kennis Kids maakt Nederlandse kinderfilmpjes voor peuters en kleuters op Youtube Kids & Kindertube. Deze educatieve kinderfilmpjes zijn bedoeld voor de taalontwikkeling van het kind. Op een speelse manier woordjes leren en oefenen. Deze serie van kleuren filmpjes helpt bij de taalontwikkeling van de peuter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *